mhwc

.

Aubergingryta

Publicerad 2012-05-05 17:08:19 i Mat

Idag har jag lagat en auberginegryta med  lök och tomat. I en sådan brukar det göra sig bra med lite citronzest, men jag använde saltade citronskivor istället. Det blev riktigt bra.

Hacka lök och vitlök, låt mjukna i lite matfett i en kastrull. tillsätt buljongtärning. Skala aubergine, skiva, och dela skivorna i stavar. Låt den mjukna tillsammans med löken. Tillsätt en burk krossade tomater och några matskedar tomatpuré, späd med vin och vatten. Hacka ett par skivor saltad citron och blanda i, krydda med nymalen svartpeppar och basilika. Låt det hela koka ihop någon halvtimme.

Grytan kan ätas som den är, eller serveras som tomatsås på pasta, ris eller bönor. Man kan också blanda i korvbitar eller kött.

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela