mhwc

.

Ida Davidsen, Köpenhamn: Ett kulinariskt lustspel i fyra akter.

Publicerad 2012-06-17 20:44:57 i Mat

Jag har varit i Köpenhamn i några dagar och semestrat med min bror. På listan över saker man kan göra stod bland annat att titta på den lilla sjöjungfron, besöka Danmarks Akvarium, Louisiana, och att äta "smörrebröd". Här kommer nu ett kulinariskt drama i 4 akter, med epilog.

Först, scenen med rekvisitan:

Scenen är klar.

Akt ett inleds med att snappsen, en Ålborgs Jubileumsakvavit, äntrar scenen:Dags för aktens primadonna: en friterad rödspätta med tillbehör. Dolt under fisken finns en liten bit rågbröd.Akt två: Dags för de små nyskalade räkorna med majonäs och ett pocherat ägg.Dags för akt tre. Den inleds med en ny snapps, en Harald Jensen Akvavit.Aktens huvudnummer är stekt lever med knaperstekt bacon, champinoner och lök.Akt 4: Rostbiff med rostad lök:Nu är det dags för epilogen: Earl-Grey-té med en aning jasmin i.Applåder. Ridå. Nej, det blir inget extranummer. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela