mhwc

.

Cider.

Publicerad 2011-03-26 18:09:24 i Mat

Vi har haft en flaska av den  cider vi gjorde i höstas(1) stående i kylskåpet. Idag bestämde vi oss för att dekantera den och smaka. Den hade en fantastiskt calvados-doft och intensiv äppelkaraktär. Eftersom jag gjort den på vinjäst var den närmare fransk(2) cider än brittisk. Den var dessutom heltorr, och det var ingen kolsyra att tala om.

Sedan hämtade vi en flaska från lagringen. Den hade samma fantastiska calvados-doft och äpplekaraktär, men den var inte bara torr, den hade en kraftig syra(3). Om man sötar den med en sockerbit per deciliter får man ett gott dessertvin.

____
1/ Det var den sista upptappade flaskan, den som inte blev full.
2/ Normanidsk, om man vill vara noga.
3/ Den var alltså sur, men en kraftig syra låter bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela