mhwc

.

Båt på engelska floder: dag 7.

Publicerad 2011-06-26 17:43:20 i Resa

Dag 7: 2011-06-15, onsdag.

Vi inledde dagen med att glida nerför floden från Somerlayton till Burgh Castle. Vi lade till vid marinans fria kaj och besökte ruinerna av ett romerskt fort som övergavs senast år 700. Det var imponerande murar och vår bedömning var att militärt var det ointagligt under den tid romarna höll det. Tre av de fyra murarna finns kvar, i mer eller mindre bra skick. Den fjärde har rasat utför branten och ner i det som då var vatten och idag är en våtmark.Efter denna exkursion gick vi till The Fisherman's Inn och åt lunch; anka i apelsinsås, med pommes. Det var en riklig portion med en halv anka. Menyn beskrev den som "Crispy Duck in Orange Sauce", men när man hällt såsen på ankan är den inte krispig längre. När jag lagar anka brukar jag börja med att klappa in skinnet med kryddor; den här var väldigt milt kryddad. Jag är inte säker på om den ens var saltad. Apelsinsåsen var dock utmärkt.Efter denna kulinariska... upplevelse gick vi tillbaka till båten och lagade té(1) och väntade. Vi ville passa in timmen efter lågvatten vid Great Yarmouth. Nu var vi lite otåliga och kom fram vid lågvatten. Strömmarna var mycket starka men det gick bra(3) att ta sig upp till Great Yarmouth Yacht Station. Några vänliga själar på kajen hjälpte oss att lägga till genom att ta emot repen vi kastade upp, och senare hjälpte stationens personal oss att flytta båten lite så den låg med aktern vid en stege.

Vi duschade och gick till The Gallon Pot igen för kvällsmat. Jag åt "Roast of the Day"(4) och Jens exmerade en lasagn som var verkligt god. Sedan var det dags för båt, té och att sova.

____
1/ Jag har väl inte nämnt det hittills, men självklart lagade vi mycket té på gasolköket under resan, minst fyra gånger per dag. Det är väldans trevligt att glida fram med en båt i fint väder(2) med en kopp té i näven.
2/ Och ännu bättre i uselt väder!
3/ Men långsamt i den starka motströmmen.
4/ Igen. Har man hittat ett bra matställe i England går man gärna tillbaka dit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela