mhwc

.

Båt på engelska floder: dag 6.

Publicerad 2011-06-26 15:04:18 i Resa

Dag 6: 2011-06-14, tisdag.

Efter en god natts sömn i Norwich snyggade vi till oss för en tur ned längs floden Yare; duscharna var gratis på Norwich Yacht Station. Solen sken och vädret var mycket fint. Norwich från vattnet är mycket varierande med smäckra, moderna, närmast futuristisk broar blandade med konstruktioner i nitade stålbalkar som ser ut att ha byggts under den viktorianska eran. Det är också väldigt blandad bebyggelse längs floden. På ena stranden kan man ha supermoderna byggnader med dyra bostadsrätter, medan det på andra sidan är nedgågna industrier. Det ligger en hel del båtar av mycket varierande kvalitet längs flodbankerna. Båt verkar vara ett stort nöje i området.Klassiska hus i området är i korsvirke, med svart trä och vit puts, och med vasstak. Taken läggs och friseras med fina mönster, och förses med stiliga nät för att undvika att de blåser av.Floden omges till stora delar av våtmark, vilket är ett rent paradis för många floder. Strandängarna används ofta som betesmark för kor och får. Förutom att detta ger lokala arbeten och närproducerat kött hjälper det till att hålla igång kretsloppet för en otäck liten bakterie vid namn leptospirosa. Samtidigt som turister avråds från att bada och simma i området är stora delar av floden tillåten att åka vattenskidor på...

Dagens etapp var planerad att gå från Norwich till Somerlayton, via en riktig kanal, "The New Cut". Detta gav oss tid att ta lite omvägar och besöka lite olika småsjöar vi inte tittat på på vägen upp. Det var en lugn dag under vilken vi gled fram genom skön natur i mycket sakta mak. Vi stannade till vid The Reedcutter i Cantley och åt lunch, och efter det var det dags för kanalen. Det var stark motström i den, och det var dessutom den tråkigaste delen av vår resa; den var helt rak och utan variationer.Somerlayton hade en pub(1), The Dukes Head. Vi var en timme tidiga för att få mat(2) så vi fick spendera en timme med varsin öl(3). Vi beställde mat när köket öppnade; jag åt en köttpaj(4) med färskpotatis och grönsaker och sköljde ner det med en Woodforde's Once Bittern. Jens åt en pasta med gräddig skinksås och drack en cider av bättre kvalitet. Maten var mycket god och grönsakerna var utmärkta.

____
1/ Naturligtvis!
2/ Inte alla pubbar serverar mat hela dagen.
3/ Och jag passade på att ladda mobilen.
4/ Den serverades i form av en mustig köttgryta under ett smördegslock.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela