mhwc

.

Båt på engelska floder: dag 2.

Publicerad 2011-06-25 12:58:32 i Resa

Dag 2: 2011-06-10, fredag.

Fem minuters promenad från hotellet låg en stormarknad, och tvärs över parkeringen låg "The Carphone Warehouse". Vi handlade lokala kontantkort för tio pund (c:a 100 SEK) styck för att få lokal data. De var på operatören O2, med upp till 500MB data per månad, men obegränsat första månaden. Vi satte oss på fiket Costa som låg vägg i vägg med telebutiken och fikade medan vi testade de nyinköpta abonnemangen. Det fungerade fint - för min bror.

En kort promenad bort, cirka tio minuter, låg tågstationen. Tåget till Wroxham tog femton minuter, och båtuthyraren låg cirka tio minuters promenad från stationen. Båten skulle vara klar vid tvåtiden, och vi var lite tidiga. Vi lämnade bagaget och besökte puben The Kings Head där vi åt lunch och drack lite öl.

Min förrätt var en tempurafriterad blodpudding med bacon och ett stekt ägg(1). Det var mer spännande än bra. Eter den åt jag en hamurgare med bröd och klyftpotatis. Menyn berättade att de yppersta lokala råvarorna användes till denna rätt, men vad hjälper det när man har bränt brödet på stekbordet och stekt hamburgaren på en sidan tills den härdat och nästan bränts.

Blodpudding sim blandats med bacon och sedan friterats i tempurafrityrsmet.

Hamburgare med bröd, klyftpotatis, och sås.

Eftersom vi nu var i England och jag hört så mycket positivt om "Real Ale" tänkte jag ta den här veckan i akt och studera dessa på närmare håll. På Kings Head beställde jag den första av dessa, en Woodforde's Sundew. Det är inte bara en Real Ale, utan en Norfolk Real Ale. I broschyren beskrivs den som "Subtle golden beer - pale in colour and light on the palate with the distinct hoppy Woodforde's finish. Deliciously golden and refreshing.". Den var väl drickbar; den var iallafall sval. Min bror åt en lasagn och drack en cider; jag tror att han vann.

Vi hämtade båten 1430 och efter en kort instruktion i hur man kör den satte vi kurs uppströms från Wroxham. På vägen passerar man en bro som inte alla båtar kan passera under; det var väldigt lite utrymme under den. Dagsetappen var kort, ett par timmar bara genom ett naturskönt område. Efter att ha passerat den pittoreska byn Belaugh stannade vi för natten i Coltisham. Även här hette puben Kings Head(3). Kvällsmaten blev stekt kalvlever med potatismos, friterade lökringar och sås, och till detta drack jag en ale med samma namn som pubben, och en Woodforde's Wherry. Jens åt en anka som han upplevde som lite okryddad.

Vädret hade under eftermiddagen försämrats allteftersom och nu började det regna. Vi fick fälla upp kapellet på båten, vilket visade sig inte gå att fästa på alla fästpunkter. En del var trasig och andra satt på fel plats. Det fanns också några punkter på kapellet från vilka det på grund av konstruktionen läckte in vatten. Vi hade också problem med gasolköket: lågan ville inte fortsätta brinna när man släppte vredet. Vi löste det med att luta ett mopphandtag mot det.

Vi hade problem med att ladda våra medhavda elektriska apparater. Det fanns ett cigaretttändaruttag med 12V på instrumentbrädan, men det var fastskruvat med några skruvar med runda huvuden. Dessa hindrade vår adapter att komma ner i hålet och få kontakt. Vi fick anpassa adaptern genom att skava bort lite plast så att skruvhuvudena fick plats.

Adaptern gjorde om 12V till 5V, med USB-utgång. Detta fungerade fint för min brors telefon, men inte med min; den ansåg att det var en USB-enhet som inte kunde leverera laddström. Det fanns ett klassiskt brittiskt elurtag i båten, men vår adapter passade inte där. Det var 12V i det uttaget också, och vår kontaktadapter var för 110/240V.


____
1/ Man steker inte ägg i England(2), utan det man knäcker det i en panna med mycket olja i. Effekten är ett ägg med formen av ett stekt ägg, men utan det goda knapret.
2/ Icke så heller i Skottland, i min erfarenhet.
3/ Det lär finnas ett par pubbar till i Coltishall, t.ex The Recruiting Sergeant, men vi nöjde oss med det som låg närmast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela