Sommarmat
Grillat är godast.
Häromsistens var det extra bra pris på laxfiléer på butiken. Vi köpte en som vi delade i tre delar, saltade och sedan grillade vi dem över indirekt värme på grillen i bästa BBQ-stuk. Bland briketterna klämde jag ner en bit eneträ; efter 35 minuter var laxen klar, lätt rökt, och ljuvligt saftig. Enklare och bättre blir det inte.
Igår grillade jag ett par stora abborrar. Jag klippte av ryggfenorna och tog ur dem, saltade inuti och klämde in lite dill, och sedan hamnade de på gallret ovanpå glöden. När de fått den där rätta svarta ytan på skinnet lade jag över dem på delen utan kol under och gjorde klar dem under lock, femton minuter. Nästa gång ska jag göra det ännu lättare för mig och använda halster; ovanpå kolen behöver man vända ofta.
Häromsistens var det extra bra pris på laxfiléer på butiken. Vi köpte en som vi delade i tre delar, saltade och sedan grillade vi dem över indirekt värme på grillen i bästa BBQ-stuk. Bland briketterna klämde jag ner en bit eneträ; efter 35 minuter var laxen klar, lätt rökt, och ljuvligt saftig. Enklare och bättre blir det inte.
Igår grillade jag ett par stora abborrar. Jag klippte av ryggfenorna och tog ur dem, saltade inuti och klämde in lite dill, och sedan hamnade de på gallret ovanpå glöden. När de fått den där rätta svarta ytan på skinnet lade jag över dem på delen utan kol under och gjorde klar dem under lock, femton minuter. Nästa gång ska jag göra det ännu lättare för mig och använda halster; ovanpå kolen behöver man vända ofta.