mhwc

.

Dagens ivärldsproblem: storleken på äggkartongen.

Publicerad 2011-12-18 10:29:39 i Mat

En sådan där grej som man vänjer sig vid att ha är äggkokaren. Efter att ha fått en dylik tingest i gåva ett år har vår äggkonsumtion gått upp en del. Det är lätt att koka ägg på söndagseftermiddagen och ha med ägg i lunchlådan i veckan.

Men min äggkokare tar 7 ägg, och äggkartongerna i matbutiken har 6, 10, 12, 18 eller 20 ägg. Då tänker jag att vore det inte dags att äggproducenterna anpassade sig och började sälja ägg i multiplar av 7? Här skulle skrivas mejl till äggproducenternas riksförbund(1)!

En sökning senare på prisjakt.nu ställde jag in övertalningskampanjen; det finns tydligen äggkokare med plats 3, 5, 6 och 7 ägg. Dessutom måste jag ju inte fylla kokaren; det är möjligt att bara koka 6 ägg. Eller till och med 1.


____
1/ De finns inte. Och detta ska vara Sverige? Har inte vi ett riksförbund för allting?

Kommentarer

Postat av: Johan Busk

Publicerad 2011-12-18 10:42:54

De heter väl Svenska Ägg, äggproducenternas branschorganisation?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela