mhwc

.

Burgare.

Publicerad 2010-09-06 21:53:15 i Mat

Burger King har två(1) restauranger(2) i Linköping. Det finns en i centrum; där har den funnits länge även om den flyttat några meter längs västsidan av stora torget. Sedan några år finns det en i det stora köpområdet, Tornby, också. Tidigare låg den i samma hus som COOP och Systembolaget men nu har den flyttat till ett eget hus. Det ligger tvärs över gatan från Jula(3). Genom åren har vi av och till ätit på BK, men av hamburgerhaken tycker vi bäst om MAX, sedan Stångågrillen(4), och sist kommer McDonalds. Vi bestämde oss för att prova denna nya restaurang.

Lokalen är som McDonalds. Ja, det står väl i och för sig BK på några ställen, men stilen är densamma. Denna moderna stil i udda färger och kantiga allting. Upplägget är likadant, med en lång disk med kassaapparater bakom, utrymme för kaotisk kö framför, toaletter till höger, stora glasrutor, plats att kasta skräp på etc. Diskret placerad på väggen till höger om kassorna hänger en klocka. Det är ett misstag.

Till skillnad från McDonalds och i likhet med MAX lagas din burgare först efter att du beställt den. Tanken är att den ska vara rykande färsk när man får den. Det kräver dock att din beställning blir klar i tid. Och det blir den inte, iallafall inte vår denna dag. Vi kom in halv tolv och beställde. Fem i hade vi fått allt levererat. Behöver jag säga att burgaren inte var så nylagad då? Man kan knappast kalla det snabbmat. Nå, det var god kaffesmak på mjölkskaket, även om glassen och det andra var dåligt blandat.

____
1/ Det finns två MAX, fyra McDonalds, två Sibylla och ett otal andra gatukök.
2/ Kartan visar fel ute i Tornby; nålen pekar ut Biltema. Där serverar de enbart varm korv med bröd i matväg...
3/ I Rusta-huset huserar en av de två MAX.
4/ Bra hemgjort mos, men sällan särskilt varmt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela