mhwc

.

Termostips.

Publicerad 2010-11-13 19:59:09 i Mat

Jag tar gärna med mig en termos när jag reser(1). Jag brukar fylla den med en påse kryddté(2)(3) och hett vatten(4). Sedan får det dra minst en timme, men ibland har det fått dra sex. Ju längre, desto bättre, bara termosen håller temperaturen.

Ett annat trick jag använt är att stoppa några varmkorvar(6) i termosen och hälla på kokande vatten. Då håller de sig heta fram till lunch och man kan använda varmvattnet på lite potatismospulver(7) som man bättrat på med en bit smör och lite extra kryddor. Moset kan bli lätt färgat av det av korven rosafärgade vattnet; något som man snart associerar med långa promenader i kyligt väder och geocaching(8).

____
1/ Inom Sverige, och inte med flyg. Det skulle nog bli besvärligt med tanke på säkerhetskontrollen.
2/ Man tar bort papperslappen och snöret.
3/ Oftast av tillverkare Yogi, varianten 'Classic'.
4/ Kokande, direkt ur vattenkokaren, ner i förvärmd termos(5).
5/ Man kokar upp någon deciliter och häller den i termosen som man sedan stänger.
6/ Gôls rödpölser är bäst.
7/ Japp, jag äter pulvermos - ute i skogen, inte hemma.
8/ Intressant hobby, men jag är inte en utövare - ännu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela