mhwc

.

Dag 6: Itterswiller till Strasbourg

Publicerad 2010-07-13 12:17:18 i Resa

Det här var längsta dagsetappen, 48km.

Frukostmatsalen var inte stor nog för att ha plats för hela vårt sällskap; vi blev förvisade till en grottliknande vinprovningsbar en halv trappa ner genom ett lågt, runt, valv. Det var charmigt i stil, men luften var inte så frisk.

Cyklingen idag inleddes med ett par rejäla backar(1). Därefter blev det bättre - av och till kanske lite väl bra, man fick bromsa med alla tre bromsarna i vissa nedförsbackar. Från Itterswiller cyklade vi till Eichoffen, Mittelbergheim (via fler backar), Gertwiller, Goxwiller, Bernai, Bischoffsheim, Rosheim, Molsheim till Avolsheim, och där blev det lunch. Det var en fin plats med ett par fiskedammar vid kanalen vi sedan skulle följa in mot staden. Picknicklunchen kompletterades idag med sött mousserande vin.

Efter lunchen blev det 19km lätt cykling längs kanalen(2)(3) till Strasbourg och hotellet, Hôtel Best Western Monopole Metropole. Av någon anledning skyltas det väldigt lite med "Best Western" i namnet, och mycket med Monopole Metronome...

Kvällens middag avnjöts gemensamt på restaurangen Le Chaine d'Or, dvs Den Gyllene Kedjan. Ljudnivån var mördande, och det dröjde innan vi fick mat. Till förrätt åt vi sniglar (i vitlöks- och persiljesmör). Till huvudrätt var det anklår med haricot vertes med rosmarinolja, små gröna bönor(5) med tomataktig sås och en grillad tomat med basilika på. Efterrätten var en tallrik med espresso, en bit klarbärstårta, en liten brylépudding och en kula glass. Till detta drack vi en Riesling från Mittenheim.

____
1/ En av våra medresenärer fick migrän av backarna, och avnjöt resten av turen i följebilen.
2/ Egentligen två; en för vattenreglering av området som troligen är den ursprungliga floden och är fördämd här och där, och en för trafik med slussar(4).
3/ Det var inte backigt och sluttade mest svagt utför.
4/ Slussarna har tacits ur drift och slussvaktarstugorna har till största delen sålts till privatpersoner som gjort om dem till mer eller mindre fina bostadshus.
5/ Jag tror att det var färska sojabönor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela